خانه» دانش نامه

دانش نامه

 

در انتخاب شیر لازمست به نکات زیر توجه گردد: 1-Functional requirement ولو برای چه کاری می خواهد به کار گرفته شود: -اگر هدف باز و بسته شدن کامل باشد از شیرآلات ذیل استفاده گردد:Gate valve –Plug Valve–Ball Valve -اگر هدف تنظیم جریان باشد می توان از این شیرآلات استفاده نمود: Globe Valve-Needle Valve-Butterfly Valve-Diaphragm Valve -اگر هدف جلوگیری از برگشت جریان باشد می توان از ولوهای یکطرفه استفاده کرد Check Valve -جهت تنظیم فشار سیال و ایمن نمودن مسیر ازشیرآلات: Safety Valve-Relief Vale –Rupture Disk -Buckling Pin Valve 2-مشخصات سیال Fluid to be handle شیرآلات با توجه به نوع آنها جهت کنترل و عبور مواد و سیالات مورد استفاده قرار میگیرد. 3- افت فشار سیال برای هر ولو مختلف می باشد و لذا افت فشار موجود در ولو می تواند یکی از فاکتورهای مهم انتخاب باشد. 4-شرایط فشار و درجه حرارت موجود در این انتخاب اثر بسزایی دارد.جداول استانداردی برای فشار و درجه حرارت توسط تولیدکنندگان ارائه میگردد. 5-جنس شیرآلات Material بدنه ، محور دیسک و نشیمنگاه شیرها از جنسهای متنابهی تشکیل گردیده اند که هر کدام برای سرویسهای مشخصی می باشند. Like: Cast iron –Steel –Copper – Nickel and etc. 6- نوع اتصال شیرآلات به سیستم پایپینگ -اتصال رزوه ای Threaded -اتصال فلنجی Flanged -اتصال جوشی Welded 7- سایزینگ شیرآلات Valves Sizing سایزینگ ولوها معمولا بر اساس قوانین ترمودینامیک حاکم بر جریان سیالات صورت می پذیرد.کاربرد این قوانین نیز تابع وظیفه اصلی ولو و همچنین شدت نوع سرویس موجود در لاین می باشد.
در انتخاب یک عملگر مناسب لازم است موارد ذیل توسط طراحان در نظر گرفته شود: -عملگر باید بتواند گشتاور مناسب یا نیروی مناسب برای باز و بسته کردن ولو را تامین کند. در عین حال انرژی ورودی به عملگر باید حتی المقدور کم باشد. -عملگر باید بتواند ولو را در وضعیتهای مختلف (باز،بسته و نیمه باز) حفظ نماید. -عملگر باید قادر باشد کورس حرکتی ولو را تکمیل نماید. گردش 90 یا 180 درجه. و یا در گردش پیوسته بتواند سرعت گردشی موردنظر را ایجاد نماید. -عملگر باید به سیستمی مجهز باشد که از اعمال نیروی بیش از حد به قسمت های مختلف ولو در شرایط نامطلوبی که در سیستم پایپینگ بوجود می آید جلوگیری کند.
پوزیشنرها نوعی تجهیزات ابزار دقیق هستند ، که به منظور کنترل هوای ورودی به عملگرهای شیر کنترلی و به منظور کنترل دقیق حجم سیال عبوری از شیر تا رسیدن به نقطه مطلوب استفاده می شود.پوزیشنرها معمولا در دو نقطه از عملگرهای کنترلی نصب می شوند؛ اگر حرکت ساقه شیر به صورت خطی یا حرکت عمودی باشد در کنار یوغ (YOKE) یا در پوشش بالایی عملگر نصب می شوند و اگر حرکت ساقه شیر بصورت چرخشی باشد در انتهای محور شیر نصب می شوند. در هر دو حالت پوزیشنر به صورت مکانیکی به ساقه و یا محور شیر به منظور مقایسه با فشار اعمال شده به عملگر متصل خواهد شد.این مکانیزم به این صورت است که یک فرمان کنترلی از سمت اتاق فرمان به پوزیشنر برای به حرکت دراوردن ساقه شیر اعلام می شود و بالعکس، دوباره پوزیشنر با یک سیگنال فیدبک که مکانیزم عملکرد آن به صورت مغناطیسی است فرمان را به سیستم وارد می کند تا اپراتور اتاق کنترل اطمینان پیدا کند که شیر به اندازه سیگنال ارسال شده باز یا بسته شده است. البته در مواردی که احتیاج به سیگنال فیدبک نیست و یا شرایط به صورتی است که پروسس اجازه از بین رفتن حساسیت نسبت به دقت باز و بسته شدن شیر را از بین می برد، از این مکانیزم استفاده نخواهد شد.

طراحی سایت و بهینه سازی سایت توسط اینتن